Gündem

Sokağa çıkma kısıtlaması geri gelsin mi? İşte o soruya verilen cevaplar

Türkiye’de 11 Mart tarihinde tespit edilen corona virüsü vakaları nedeniyle bir süre hafta sonlarında sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı. Artan vakalar nedeniyle kısıtlama tartışmaları tekrar gündeme geldi. Konuyla ilgili araştırma yapan Ipsos, sokağa çıkma kısıtlaması isteyenlerin ve istemeyenlerin oranını ortaya koydu.

Vaka sayılarının bin 500’ün üzerinde seyretmesi nedeniyle kısıtlama tartışmaları yapılmaya devam ediliyor. Yetkililerden yapılan açıklamalarda yurt genelinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının gündemde olmadığı belirtilmişti. Ancak endişe yaşayan bazı vatandaşlar kısıtlamaların geri gelmesini istiyor. Konu hakkında araştırma yapan Ipsos sokağa çıkma yasağını isteyen ve istemeyenlerin oranını ortaya koydu.

Her 10 kişiden 9’u kısıtlama istiyor

Ipsos’un Milliyet gazeteci için derlediği araştırmaya göre, Türkiye’de her 10 kişiden 9’u sokağa çıkma kısıtlamasını destekliyor. Toplumun yüzde ‘i ise sokağa çıkma yasağına karşı koyuyor. Vatandaşların yüzde 51’i toplu taşıma araçlarından en az birini çok sık veya bazen kullanıyor. Yüzde 43’lük kısım toplu taşımada rahat hissedemiyor. Vatandaşlar toplu taşımadan kendilerine virüs bulaşmasından endişe ediyorlar.

Çocuklarınızı okula gönderir misiniz?

21 Eylül’de başlayacak yüz yüze eğitim için ise katılımcılara yüz yüze eğitimin tamamen başlaması durumunda çocuklarını okula gönderip göndermeyeceği soruldu. Ebeveynler 10 tanesinden 6’sı ‘Gönderirim’, 2’si ‘Göndermem’, diğer 2’si ise ‘Okula gönderip göndermeyeceği konusunda kararsızım’ şeklinde soruya yanıt verdiler.