EkonomiGenelManşet

Siyasetten Bağımsız Ankete Göre Toplumun Yüzde 90’ı Ekonomiden Rahatsız!

Siyasi partilerden bağımsız olarak yapılan araştırmada, ülke ekonomisinin gidişatından rahatsız olanların oranının yüzde 90.5 gibi rekor bir seviyede olduğu ortaya çıktı.

Sözcü gazetesinin haberine göre, yapılan bir kamuoyu araştırması, toplumun ekonomik gidişattan duyduğu rahatsızlığın üst seviyeye çıktığını gözler önüne serdi. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Pazarlama Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süphan Nasır başkanlığında yapılan araştırmada siyasi partilerden bağımsız olarak ekonominin gidişatından memnuniyeti araştırması yaptı.

Toplum Ekonomiden ve Özelleştirmelerden Memnun Değil!

Nasır’ın araştırmasından ortaya çıkan notlar ise şöyle:

“Araştırmamızda katılımcılara ülke ekonomisi ile ilgili olarak genel memnuniyet düzeyleri sorulduğunda, katılımcıların %90.5’i memnuniyet düzeylerini düşük ve çok düşük olarak belirttiler. Araştırmada katılımcıların %56.9’unun serbest piyasaya ve ekonomiye ne kadar az müdahale edilirse ülke ekonomisinin o kadar iyi olacağını düşünüyor. Katılımcıların %81.3’ü lise ve üniversite eğitiminin devlet tarafından gerçekleşmesini, %82.4’ü ise kamu işletme ve iştiraklerinin özelleştirilmemesi gerektiğini ifade ediyorlar.” diye konuştu.