Gündem

Şırnak'ta şehit olan bomba imha uzmanı Esma Çevik'in kardeşi konuştu!

Terör örgütü PKK tarafından kurulan tuzakta 9 Aralık’ta El Yapımı Patlayıcı’nın imha çalışmaları sırasında meydana gelen patlamada bomba imha uzmanı Astsubay Esma Çevik ve Kemal Sayar şehit düştü. Bomba imha uzmanı Astsubay Esma Çevik’in kardeşi Esra Akgül’ün söyledikleri tüm Türkiye’yi derinden etkiledi.

TOPRAĞA VERİLDİLER
Acı haber, şehitlerin aileleri tarafından tez duyurulurken Uzman Çavuş Sayar, memleketi Samsun’un Havza ilçesinde son yolculuğuna uğurlanırken Esma Çevik İstanbul’da toprağa verildi.

Cenazenin ardından şehit Esma Çevik’in kız kardeşi Esra Akgül, ablası annesine destek olmak için askerliği seçtiğini ve iki kız kardeşini okuttuğunu söyledi. Esra Akgül, “Kendinden çok bizi düşünürdü” dedi.

“ABLAM BİZE BABALIK YAPTI”
Çevik’in kız kardeşi Esra Akgül’ün anlattıkları, şehidin adeta yaşamını kardeşlerine adadığının deliliydi. Akgül, “Annem yıllarca tek başına bizler için çalıştı ve çok çekti. Ablam annemin daha iyi yaşamasını istiyordu. Ablam bize babalık yaptı. Bir ihtiyacımız olduğunda her zaman yanımızdaydı. Bizi ablam okuttu, her zaman kol kanat gerdi. Yıllarca hep şehit cenazelerine ağladım ama bunun günün birinde bizim başımıza geleceğini hiç tahmin etmedim. Bu yük çok ağır. Bu acıya nasıl dayanacağız?” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın