EkonomiGündem

Şirketler harekete geçti: Enflasyona karşı çalışanlarına ara zam yapıyorlar!

Yüksek enflasyon, hayat pahalılığı altında ezilen çalışanlar her yeni güne zam haberi alma umuduyla başlarken şirketlerden de zam açıklamaları peş peşe geliyor. Son olarak ünlü et firması Lezita’nın da çalışanlarına 1 Haziran’dan itibaren zamlı maaş ödediği ortaya çıktı.

AA’nın aktardıklarına göre Lezita firması istisnasız tüm çalışanları desteklemek amacıyla yılın ikinci ücret zammını gerçekleştirdi. Buna göre 1 Haziran’dan itibaren tüm çalışanlar maaşlarını yüzde 25 zamlı olarak aldılar.

Şirket tarafından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Lezita Genel Müdürü Mesut Ergül ise şunları söylemişti:

“Lezita ailesi olarak halkımızın sağlıklı, kaliteli, besleyici ve lezzetli piliç eti ürünlerine ulaşabilmesi için 17 yıldır hep birlikte, aynı özenle çalıştık, çalışıyoruz. Çalışanlarımızın her zaman yanında olacağımıza dair verdiğimiz söz doğrultusunda ücretlendirme ile ilgili yeni bir yapılanma kararı aldık. Bu doğrultuda, tüm dünyada yaşanan ekonomik zorlukların etkilerini hafifletmek amacıyla yılın ikinci ücret zammını hayata geçiriyoruz. Tüm çalışanlarımıza kapsayan yüzde 25 ücret artışı 1 Haziran’dan itibaren geçerli olacak. Bir arada, el ele, var gücümüzle üretmeye devam ederek, nice başarıları çalışanlarımızla birlikte paylaşacağımıza inanıyorum.”