Gündem

Şirket süre verdi: Aşı olan çalışanına 1000 dolar verecek!

Tüm dünyada koronavirüsle mücadele sürerken, aşıya teşvik amaçlı bazı kararlar alınıyor. Dünyanın en büyük yatırım şirketinden dikkat çeken bir kadar geldi. Yatırım şirketi Vanguard şirketinin sözcüsü Charles Kurtz yaptığı açıklamada, koronavirüs aşısı yaptıran çalışanlarına 1000 dolar vereceklerini duyurdu.

AŞI OLMALARI İÇİN SÜRE VERİLDİ

CNN’deki habere göre, ABD’de 16 bin 500 çalışanı olan Vanguard şirketinin sözcüsü Charles Kurtz, yaptığı açıklamada, aşının koronavirüsün yayılmasını durdurmak için en etkili yol olduğunu belirterek tüm çalışanların aşılarını yaptırması gerektiğini ifade etti. Kurtz, şirket çalışanlarının, ekim ayına kadar aşılandıklarını kanıtladıkları takdirde 1000 dolarlık teşvik alacaklarını bildirdi.

ŞUBAT AYINDAN BU YANA İLK DEFA 50 BİNİN ÜZERİNE ÇIKTI

Microsoft, Facebook ve Google, son günlerde kampüslere ve ofislere dönen çalışanlar için aşı gerekliliğine yönelik açıklamalar yapmıştı. ABD’de Kovid-19 salgını nedeniyle hastanede yatarak tedavi görenlerin sayısı, şubat ayından bu yana ilk defa 50 binin üzerine çıktı.

ABD Hastalık ve Kontrol Merkezi (CDC) de geçen hafta virüs bulaşma ihtimalinin yüksek olduğu kalabalık ve kapalı alanlarda aşılanmış kişilerin de maske takması yönünde tavsiyede bulunmuştu.