Sağlık

Sinovac aşısı olanlar 3. Dozu vurulacak mı?

Türkiye’de aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Aşı randevuları 30 yaş üstü vatandaşlar için de açıldı. Aşılanan vatandaşların sayısı her geçen gün artarken 3. doz ‘hatırlatma’ aşısı için planlamanın da gündemde olduğu öğrenildi.

Aşılama Türkiye’de hız kazandı. Milyonlarca vatandaş Biontech veya Sinovac aşılarını vuruldular. Aşı vurulanlar için 3. Doz aşıların vurulup vurulmayacağı tartışılıyor.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan’ın haberine göre, 3. Doz yani hatırlatma dozu olarak tanımlanan üçüncü doz aşılar için planlama yapılıyor. Sağlık Bakanlığı hatırlatma dozu için hangi aşıyla yoluna devam edeceğine ilişkin karar verecek.

3. doz olarak Biontech tavsiye edildi.

Öte yandan ABD’de Jackson Laboratuvarı Enstitüsü’nde baş araştırmacı olarak çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Derya Unutmaz sosyal medya hesabı üzerinden flaş bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, “Hong Kong’da yapılan bir çalışmada Biontech aşısının Sinovac’a göre çok daha yüksek antikor yaptığı yayınlandı. Gerçi aylardır bildiğimiz, söylediğimiz durumun bir teyidi. Bundan, Sinovac olan risk grubundakilerin 3. doz Biontech olmasını tavsiye ediyorum-bulaştırmayı da önlüyor.” Denildi.