Kültür SanatMagazin

Sıla’dan yeni kitap ‘Bin Yılın Aşk Mektupları’

Ünlü şarkıcı Sıla Gençoğlu, söz yazarlığı ve yorumculuktaki başarısını edebiyatta da sürdürmeye devam ediyor. 2017 yılı Ekim ayında ‘Anlatsam Geçer Mi?’ isimli ilk şiir kitabını sevenleriyle buluşturan Sıla, 20 Haziran pazar günü instagram hesabından yaptığı paylaşımla hayranlarına sürpriz yaptı. Ali Murat İrat ile birlikte yazdığı deneme türündeki Bin Yılın Aşk Mektupları kitabının piyasaya çıktığını müjdeledi.

Tarzı ve tavrıyla şüphesiz ki diğerlerinden ayrılan ve Türkiye’nin en çok dinlenen, beğenilen şarkıcılarından biri olan Sıla güçlü kalemiyle edebiyat alanında da ilerlemeye devam ediyor. İlk şiir kitabı olan Anlatsam Geçer Mi farklı bölümlerden oluşuyor ve Sıla’ya özgü tarzıyla alışılmışın dışına çıkıyor. Kitap yayınlandıktan sonra beğenen olduğu kadar eleştiri okları da vardı. Kitabının çıktığını duyduğum zaman, şarkılarının kalitesini herkesin az çok bildiği bu sanatçının şiir kitabını çok merak etmiştim. Şiileri tek tek okuyup içselleştirdikten sonra sesiyle kalemiyle gönüllere taht kuran sanatçının şiir konusunda da başarısıyla tanışmış oldum. Gelen eleştiriler ise alışılmışın dışında oluşundan, bana kalırsa önce Sıla’yı tanıyabilmek gerekiyor malum kendi tarzını yaratan bir kadın. Kitapla ilgili yaptığı röportajda “Severek okuduğum her şairi en az bir kez kıskandım. Ama özgün bir doğam var benim. Yer yer yabaniyim bile. Hep kendi biçemimin peşinde oldum. Öyle olmalıyım diye değil, öyleyim.”diyor Sıla. İşte tartışma konusu olan şiirlerden bazıları;

Geçtiğimiz gün ise uzun bir aradan sonra sevenlerine müjdeli haberi sosyal medya paylaşımıyla verdi. Sıla pandeminin de etkisiyle sahnelerden uzak kalmıştı. Sevenleri tarafından yeni albüm haberini bekliyordu. Bu kez şarkılarla değil satırlarla giderecek özlemi ünlü sanatçı. Haberi alır almaz kitabı alanlardan biriyim ancak okuma fırsatım olmadı henüz. Anlatsam Geçer Mi kitabından farklı olarak Bin Yılın Aşk Mektupları deneme türünde yazılmış.

Kırk Yıl Bekledim

Yaptığı paylaşımla kitap haberini duyuran Sıla’ya sevgilisi İlker Kaleli beğeni yaparak destek oldu. Geçtiğimiz hafta 41 yaşına giren sanatçı, Kaleli’nin elini tuttuğu fotoğrafı Instagram hesabından romantik bir mesajla paylaştı. Ünlü şarkıcı, binlerce beğeni alan gönderisine şu notu düştü:

“O tuttuğun elim değil, kalbim.
Eğildikçe değdim içime.
Geçen zamanın ardından baktım.
Hanın kapılarını kapattım.
Buralara varana dek
Yel de esti, kasırga da vurdu
Sen olursan bir kırk yıl daha deviririm gibi bir cesaret var şimdi içimde.
O baktığın gözüm değil, kalbim
Ve sen bana bu hayatın armağanısın.
40 sene bekledim.
Şükranla…
Doğum günüm kutlu olsun.”

EGE HABER/CEYLİN ÇAĞATAY