Ekonomi

Sigortası Olmayan Kadınlara Müjde ! Emeklilik Hakkı Geliyor

Sigortası olmayan kadınlara emeklilik hakkı verilmesi için flaş bir gelişme meydana geldi. İki Milletvekiliş tarafından bir kanun teklifi hazırlandı ve bu kanun teklifi ile kırsal kesimde yaşayan sigortasız kadınlara emeklilik yolu açılması öngörülüyor.

Sigortası olmayan kadınların emekli olabilmeleri için Türkiye Büyük Millet Meclisine bir kanun teklifi verildi. Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal tarafından kanun teklifi hazırlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisine sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi sunuldu. Bu kanun teklifinde kendi adına ve hesabına bağımsız çalışan kadınların sigorta prim borçlarının Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından karşılanması doğrultusunda sigortalı olmayan, kırsal alanda ikamet eden ve 50 yaşını doldurmuş çiftçilik yapan kadınların 7200 gün borçlanarak emekli olmaya hak kazanabilmeleri amaçlanıyor.

EMEKLİLİK HAKKI

Söz konusu kanun teklifi ile kırsal alanda yaşayan, buralarda ikamet eden ve 50 yaşını dolduran , çitçilik ile uğraşan kadınlara emeklilik hakkı verilmesi istendi.

NE OLACAK?

Türkiye Büyük Millet Meclisine verilen kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna geldi. Komisyonda görüşme yapılacak ve kanun teklifi onaylanırsa Meclis Genel Kuruluna gelecek.

KANUN TEKLİFİ

İşte kanun teklifinin detayları: