Ekonomi

Sigorta girişi 1999 senesinden önce olanlar dikkat: Hem erken emekli olabilecek hem de daha yüksek emekli maaşı alabileceksiniz!

Emekli olmak, çalışma hayatına sahip olan olmayan her vatandaşın yaşlılık dönemine dair kurduğu hayallerin başında gelmektedir. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu, herkesin hayaline açık olan bu fırsatı yalnızca sigortalı çalışma geçmişine sahip olan ve prim ödemelerini yapmış olan kişilere sunmaktadır. Bu kapsamda yeni bir duyuruda bulunan kurum, belirlediği şartları sağlayan vatandaşların, emeklilik hayallerini daha yüksek maaş ile ve daha kısa sürede kavuşabileceklerini bildirdi.

Sigorta Girişi 1999 Yılından Önce Olanlara Duyuruldu!

Sosyal Güvenlik Kurumu sigorta girişi 8 Eylül 1999 tarihinden önce olan vatandaşlar için bir çağrıda bulundu. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre ilgili tarihten önce SGK’ya giriş yaptırmış olan vatandaşlara, erken emekli olma fırsatı sunulacağı bilgisi kaydedildi.

Sigorta Girişleri 1999 Yılından Önce Olanlar Erken Emekli Olmak İçin Ne Yapmalılar?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun erken emeklilik açıklaması üzerine vatandaşlar araştırmalar yapmaya başladılar. 8 Eylül 1999 tarihinden önce SGK’lı olmuş olan vatandaşlar, hangi şartları sağlamaları durumunda erken emekli olabileceklerini merak ediyorlar. Bu noktada yeni bir açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu, ilgili erken emeklilik şartlarını şu şekilde sıraladı:

  • 4A, 4B veya 4C sigorta kollarından biri dahilinde çalışıyor olmak
  • Sigorta başlangıcının 8 Eylül 1999 tarihinden önce yapılmış olması
  • Toplam sigortalı çalışma süresinin 15 yılı doldurmuş olması
  • 3600 günlük prim ödemesinin tamamlanmış olması
  • Prim ödemesi ve sigortalı olma şartlarının 9 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 tarihleri arasında sağlanması olması
  • Prim borcunun bulunmaması

Yüksek Maaş Garantisi!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan erken emeklilik açıklamasına göre ilgili tarihten öncesinde sigorta girişine sahip olmuş olan vatandaşların, yüksek tutarlarda emekli maaşı alacakları bilgisi kaydedildi. Bunun nedeni ise 1999 senesinden önce yatırılan prim tutarlarının, asgari ücret düzeyini aşıyor olması olarak gösterildi.