EkonomiManşet

Sigara ve alkole büyük zam geliyor! Sigara fiyatları ne kadar olacak?

Devlet her yıl 2 defa olmak üzere tekel ürünlerine zam yapıyor. Ama bu yıl rutin zamlara ilave olarak alkole kur farkı zammı yapıldı ve bu gelecek olan zamların yanında hiç bir şey. Zira sigara ve alkole büyük zam yapılacak. Sigara ve alkol satışlarında hem ÖTV zammı hem de KDV zammı konulacak ki bunun yanı sıra şirketler, artan döviz kurundan dolayı kendileri de ayrıyeten zam koyacak.

Peki, sigara ve alkole ne zaman zam gelecek? Ne kadar zam yapılması planlanıyor? Zam sonrası en ucuz sigara kaç TL olacak? İşte detaylar…

Sigara ve Alkol dağıtım şirketleri tekel bayilerini zam konusunda uyarıyor. Her yıl yapılan zamlardan çok daha büyük bir zam yapılacağını belirten dağıtım şirketleri, sigaraya yaklaşık yüzde 20 ile 22 arasında zam yapılacağını belirtiyor ama bu yapılan zam haricinde birde kur farkı zammı yapılacak ki bu durumda en düşük sigara fiyatı 18 liraya, marlboro,  parlement gurubu 22 TL’ye çıkması anlamına geliyor. Peki, tekel ürünlerine ne zaman zam yapılacak?

Daha önce şarap ürünlerine ÖTV zammı yapılmamıştı lakin bu kez tüm alkollü içeceklere ve tüm sigara gruplarına büyük bir zam yapılacak. Gelen zamla 500 ml kutu malt bira 17 TL’ye, 500 ml kutu ekstra alkollü bira 22,5 liraya yükselecek. Yapılacak olan zamlar 1 Ocak 2022 tarihinde geçerli olacak.