Sağlık

Sigara içenleri üzecek gelişme! 3 kat fazla çıktı

Çin Wuhan’dan dünyaya yayılan Covid-19 üzerinde araştırmalar devam ediyor. ABD’deki Kaliforniya Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma sonuçları ise sigara içenlerin üzülmesine neden olacak. Yapılan araştırmaya göre, sigara içen kişiler 3 kat daha fazla enfekte olma riskine sahip

Kolay bulaşma özelliği ile tüm dünyaya yayılan corona virüsü milyonlarca insanın enfekte olmasına neden oldu. Ancak sigara içenlerin corona virüsüne yakalanma risklerinin 3 kat daha fazla olduğu ortaya çıktı. ABD’deki Kaliforniya Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre sigara içmek bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Bu da virüse yakalanma riskini 3 kat arttırıyor.

Sigara içmek bağışıklık düzenini etkiliyor

İnsan kök hücrelerinden solunum sistemi modelleri üzerinde yapılan araştırma sonuçlarına göre, sigara içmek, ‘interferon’ isimli bağışıklık sistemi molekülleri düzgün çalışmıyor. Çalışmada bağışıklık sistemi molekülleri istilacı patojene saldırması için enfekte olmuş hücrelere proteinler yapmalarını söyleyen haberciler olduğu ve enfeksiyonun başlangıcında mücadele için gerekli olduğu ifade edildi.

İnterferon ayrıca enfekte olmamış hücreleri virüse hazırlanmaları için uyarıyor. Ancak sigara içmek bu sistemi etkiliyor ve bu nedenle corona virüsüne yakalanma riski 3 kat artıyor.