Ekonomi

Sıfır araba almak isteyenler dikkat: ÖTV muaf OPEL modelleri duyuruldu!

Türkiye’de araba sahibi olmak isteyen bazı vatandaşlar için ÖTV muafiyeti uygulanıyor. Engelli vatandaşlar için uygulanan muafiyet hakkında Opel açıklamada bulundu. Araba şirketi Opel sahibi olmak isteyen engelli bireylere ÖTV muaf ayrıcalığı tanıdığını duyurdu. Peki, ÖTV muaf OPEL modelleri hangileridir?

Araç satın almak isteyen engelli vatandaşlar için OPEL resmi internet sayfası üzerinden açıklamada bulundu. Dev araç şirketi ÖTV muaf OPEL modellerini duyurdu. Ayrıca ÖTV indirimine ilişkin olarak merak edilen soruların cevapları da yayınlandı.

ÖTV MUAF OPEL MODELLERİ

Binek Seçenekleri

Tüm Corsa Donanımları
Tüm Astra HB Edition ve GS Line Donanımları

SUV Seçenekleri

Tüm Crossland Donanımları
Grandland X Essential Donanımı

Engelli bir bireyim, ilk araç alımımda ÖTV çıkar mı?

Aşağıdaki yasada belirtilen şartlara uymanız durumunda beş yılda bir defaya mahsus ÖTV’den muaf olabilirsiniz.

– 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³’ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³’ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, engellilik derecesi %90 veya daha fazla olan malûl ve engelliler ve yine 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³’ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³’ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, bizzat kullanma amacıyla engelliliğine uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl ve engelliler

ÖTV muafiyetiyle alınan aracı kim kullanabilir?

ÖTV muaf olarak satın alınmış aracın sahibi olan engelli bireylerin birinci derece yakınlarından TSE onayı verilen kişiler ve %90 ve üzeri için engellilik yüzdesine sahip bireylerin (birinci, ikinci ve üçüncü derece) yakınları kullanabilir.

Engelli bireyler araçlarını aldıktan beş yıl sonra engeli olmayan bir kişiye ÖTV ödemeden satabilirler mi?

Kanunlara göre ÖTV istisnasından yararlanan malûl ve engellilerin aracı beş yıl kullandıktan sonra satmaları durumunda aracı satın alan kişi tarafından ÖTV ödenmeyecektir ve ÖTV’siz satış yapılabilir.