Kamu

SGK otomatik işleme alacak! Çalışanlara karantina ödemesi

Türkiye’de corona virüsü sürecinde çalışanların ekonomik mağduriyet yaşamaması için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada karantina sürecinde olan çalışan vatandaşlara SGK tarafından otomatik işleme alınan istihrat raporları ile iş görmezlik ödeneği verileceği açıklandı.

Türkiye’de binlerce kişiye bulaşan corona virüsü salgını nedeniyle alınan önlemler devam ediyor. Bu nedenle coronavirüs tedavisi gören veya filyasyon ekipleri tarafından yüksek bulaş riski tespit edilen çalışanların sağlık kuruluşlarına başvurmadan iş göremezlik ödeneğinden faydalanacağını açıklandı.

Hastanedeki yük azalacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamada yeni uygulama ile hastanelerdeki bulaş riski oranının azaltılması planlandığı ifade edildi. Ayrıca, karantinada olduğu için çalışamayan vatandaşlara da ekonomik destek sağlanmış olacak.

Karantinada kalınan süre için ödenecek

İşgörmezlik ödeneğine ilişkin bilgilendirmede bulunan Bakan Selçuk, “Artık çalışanlarımızın istirahat raporu almak için tekrardan doktora müracaat etmesine gerek kalmayacak. Filyasyon ekiplerinin, FİTAS (Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi) üzerinden düzenlediği istirahat raporları SGK tarafından otomatik olarak işleme alınabilecek. Böylece çalışanlarımıza karantinada kaldıkları süre için düzenlenen raporlara ait iş göremezlik ödeneklerini ödeyeceğiz” açıklamasını yaptı.