EkonomiGündem

SGK emeklileri Kurban ve Ramazan Bayramı ikramiyelerini zamlı bekliyor: 2023 ikramiye tarihi ve miktarı!

Bu sene sonunda maaşlarına zam bekleyen emekliler, aynı zamanda ikramiye ödemelerinde zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar. Bu nedenle Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı ikramiye ödemelerine ilişkin araştırmalar yapılıyor.

Binlerce SGK emeklisi gelirlerini arttırmanın yollarını arıyor. Bu nedenle gözler önümüzdeki sene hesaplara yatırılacak olan bayram ikramiyelerine çevrildi. Ancak 2023 bayram ikramiyelerine yönelik açıklama henüz yapılmadı.

Bu yıl emekliler SSK emeklileri en son 5-6 Temmuz’da, Bağ-Kur emeklileri 7 Temmuz’da, Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlar ise 2-5 Temmuz tarihlerinde bayram ikramiyelerini almıştı. Bayram ikramiyeleri Ramazan Bayramı ikramiyesi ve Kurban Bayramı ikramiyesi olarak yılda 2 kez veriliyor. Ödemeler 1100 TL olarak gerçekleştiriliyor. Ancak 2023 yılında bayram ikramiye ödemelerine zam yapılabilir.


2023 Bayram tarihleri

2023 Bayram ikramiye ödeme tarihleri henüz belli değil. Ancak Ramazan Bayramı 21 Nisan Cuma günü Kurban Bayramı ise 28 Haziran Çarşamba günü kutlanacak. Bu nedenle bayram ikramiye ödemelerinin bu tarihlerden önce yapılması bekleniyor.

Maaşlara zam yapılacak

Öte yandan 2023 yılı için emekli maaşlarına zam yapılacak. Binlerce kişi Ocak 2023 zammı için geri sayıma başladı. Emekli maaşlarına yapılan zamlar enflasyon oranına göre belirleniyor.