EkonomiKamu

SGK emeklileri dikkat: Hesaplarınıza fazla para yatacak! Yılda 2 kez maaşlarına zam uygulanan emekliler…

Yaklaşık 13 milyon emekli için büyük gün yaklaşıyor. Yılda 2 kez maaşlarına zam uygulanan emekliler, Temmuz ayında da zamlı maaşlarını alacak. SGK emeklilerinin banka hesaplarına fazladan para yatacak. Peki, emekliler ne kadar zam alacaklar?

Emeklilerin maaşlarına 6 aylık enflasyon oranına göre zam uygulanıyor. Bu nedenle emekliler Temmuz ayı zam oranları için araştırmalara başladılar. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) son verilerine göre, Mayıs ayı enflasyonu yüzde 0,89 olarak ortaya çıktı. Haziran ayı enflasyon oranının belli olması ile beraber ise emeklilerin maaşları ortaya çıkmış olacak.

Haziran ayında enflasyonun yüzde 1 oranında artması halinde 6 aylık enflasyon yüzde 7,45’e yükselecek ve memur ve emeklilerin enflasyon farkı alacağı yüzde 4,45’e çıkacak. Son veriler ile Haziran enflasyonu sıfır bile çıksa SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 6.39 zam alabilecek.

Emeklilere ikramiye ödemesi

SGK emeklileri maaş zammının yanı sıra bayram ikramiyesi de alabilecekler. Bu sene emeklilerin banka hesaplarına bayram ikramiyeleri 1100 TL olarak yatırılıyor.

Güncel emekli maaş zammı haberlerine ulaşmak için haber sitemizi takip edebilirsiniz.