Ekonomi

SGK ‘dan Flaş Açıklama! 1.876 TL Destek Ödemesi Kararı!

Sosyal Güvenlik kurumu çok önemli bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamaya göre SGK destek ödemeleri yapacak. Sigorta prim ödemelerinde 5 puan indirimle beraber gelen açıklamaya göre 1.876 TL destek ödemesi yapılacak. Ancak işçi için yapılacak destek ödemesi için işverenin tüm borçları sorgulanacak. İşte Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan destek açıklaması…

Destekte Yeni Dönem Başladı!

SGK, işçi için destek ödemesi kararı aldı. Prim ödemeleri üzerinde 5 puanlık indirim işçi için 250 TL-1.876 TL arasında değişiklik gösterecek. İşçinin prim ödemesini yatırmayanlar ise teşvikten yararlanamayacak. Birden fazla şirketi olan işverenin Türkiye genelinde tüm borçları sorgulanacak. 20 TL ve üzeri borcu olan prim indirimi alamayacak. SSK’lı çalışanlardan %14 işçi, %  20.5 işveren prim kesintisi yaşanacak ve 5 puanlık prim indirimi uygulanacak.

İşverenlerin borçları kimlik veya vergi numaraları üzerinden sorgulanacak. Borcu olanlar bu destekten yararlanamayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, işveren borçları için yaptığı açıklamada yasal ödeme süresini geçirmiş işverenlerin prim borçları, idari para cezası borçları sorgulanacağını ve SGK’nın online internet sitesi  SGK Online İş Yeri Bildirge Ekranı üzerinden”e Borcu Yoktur Aktivasyonu” seçeneği ile yapılabileceğini ifade etti. Öte yandan borcu olan tüm işverenler yeni karara göre artık diğer teşviklerden de faydalanamayacak.