EkonomiGündem

SGK açıkladı: Emekli olmak isteyenlere müjde!

Emekli olmak isteyen ve borçlu kişilere SGK’nın yaptığı açıklama müjde gibi geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank arasında yapılan anlaşma ile emekli olmak isteyenlere kredi imkanı sunulacak.

emekli sandığı maaş farkları ne zaman ödenecek 2021 - ❤️ bilgi90

Sigortalılar, 1 Kasım’a kadar aylık 1,55 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi kullanabilecekler. Kredi taksitleri ise bağlanacak emekli aylıklarından kesilerek ödenecek. Ödeme zorluğu çekenlere ilaç gibi gelecek banka kredisi ile emekli olma açıklaması yapıldı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank arasında yapılan anlaşma ile emekli olmak isteyenlere kredi imkanı sunulacak. Kredi taksitleri, bağlanacak emekli aylıklarından kesilerek ödenecek. SGK binasında düzenlenen toplantıda konuşan SGK Başkanı İsmail Yılmaz, daha önce 7256 sayılı Kanun kapsamında 2.2 milyon kişinin yapılandırma için başvuruda bulunduğunu ve 101 milyar lira alacağın yapılandırıldığını bildirdi.

Memur maaşına yüzde 3, lojmana yüzde 14 zam - Ekonomi haberleri

“Tüm kolaylıkları sunduk”

SGK Başkanı Yılmaz,  “Yapılandırmanın kapsamı oldukça geniş tutularak 2021 Nisan ayı ve öncesine ait neredeyse kurumumuzun tüm alacakları yapılandırma kapsamına alınmıştır. Gerek taksit süresinin uzunluğu ve toplamda 36 aya kadar ödeme süresi, peşin ödeme avantajı, gerekse kredi kartıyla ödeme, elektronik ortamda başvuru imkanı gibi yollarla işverenlerimize ve sigortalılarımıza gerekli tüm kolaylıkları sunmuş bulunuyoruz” dedi.

Kimler yararlanabilir?

Kredi işbirliği protokolünden birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda 4/B’den yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, 4/B prim borcunu ödemesi durumunda 4/A’dan yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, Ek-5 ve Ek-6 kapsamında çalışanlardan birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, hizmet borçlanmasını ödemesi halinde yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar faydalanabilecek.