Gündem

Seyahat yasağı geri mi geliyor? Saat 19.00’da açıklama yapılacak

Alınan bilgilere göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle Bilim Kurulu toplantısı saat 17.00'de başladı. Normalleşme dönemine girdiğimiz şu sıralarda vaka sayılarının tekrardan binin üzerine çıkması durumunda sokağa çıkma yasağı ve seyahat kısıtlaması yasaklarının geri gelmesi beklenirken Bakan Koca'dan açıklama geldi. Sağlık Bakanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Haziran’da normalleşme sürecine başlayacağımızı duyurmasının ardından vaa sayıları 900’lerde iken normalleşme dönemine geçtiğimiz şu dönemlerde vaka sayılarında artış yaşandı. 1000’in üzerine çıkan vaka sayılarına ilişkin Bilim Kurulu yeniden bir araya geldi.

AÇIKLAMA YAPACAK

Vatandaşların sosyal mesafe ve maske kuralına uymaması ve rahat davranmasıyla birlikte son günlerde 1500’lerde seyreden vakalar tedirgin ederken, kısıtlamaların yeniden gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Tüm bu gelişmelerle birlikte bugün 17.00’de Bilim Kurulu toplanacak ve ardından saat 19.00’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulunacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VE SEYAHAT YASAĞI GÜNDEMDE

Vatandaşların tedbirsizliği ve vakalardaki artış, önümüzdeki günler için korkuturken, Bilim Kurulu üyelerinin tüm Türkiye’de maske takmanın zorunlu hale getirilmesini önerdiği iddia edildi. Öte yandan hafta sonları sokağa çıkma yasağı ve seyahat kısıtlamasının da toplantıda gündeme geleceği öğrenildi.

BAKAN KOCA AÇIKLADI

Sokağa çıkma yasağı gelecek mi sorusuna Bakan Koca’dan cevap geldi. Bakan Koca önümüzdeki dönemde sokağa çıkma kısıtlılığı gibi bir durumu düşünmüyoruz, Bilim Kurulu’nda gündeme gelmedi ifadelerinde bulundu.