Gündem

Seyahat kısıtlaması ne zaman kalkacak?

Alınan son dakika bilgisine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında telekonferans yöntemi ile Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı başladı. Kabine toplantısında bayramda 4 günlük sokağa çıkma yasağı ve seyahat kısıtlamasının kaldırılacağı tarih konuşulduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Kabine Toplantısı 8. kez telekonferans yöntemi ile toplandı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemlerde seyahat kısıtlamasının ne zaman kaldırılacağı ve bayramda 4 günlük sokağa çıkma yasağı konuşulmaya başladı.

44 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Türkiye’de alınan sokağa çıkma kısıtlaması kararlarının olumlu sonuçlar verdiği görüldü. Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı günlük koronavirüs tablosuna göre 17 Mayıs’ta 1.368 yeni vaka görülürken 44 kişi hayatını kaybetti.

4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELECEK Mİ?

Son olarak 19 Mayıs nedeniyle 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulanırken, yaklaşan ‘Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı?’ sorusunun cevabı merak ediliyor.

Kritik kabine toplantısında Ramazan Bayramı için 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının gündemde olacağı belirtilirken 23-24-25 ve 26 Mayıs tarihlerinin de netleştiği öğrenildi.

SEYAHAT KISITLAMASI NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE KALKACAK?

14 büyükşehir ve Zonguldak’ı kapsayan seyahat kısıtlamasının da kaldırılması için bir tarihin masada olduğu ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda bu tarihin de açıklanabileceği belirtiliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda alınan kararları Millete Sesleniş konuşmasıyla açıklayacak.