Gündem

Seyahat etmek isteyen herkesi ilgilendiriyor: 81 il valiliğine genelge gönderildi!

Corona virüsü pandemisi döneminde vatandaşları ilgilendiren pek çok genelge yayımlanmıştı. Son gelen bilgilere göre seyahat etmek isteyen herkesi ilgilendiren yeni bir genelge yayımlandı. 81 il valiliğine gönderilen genelgeye göre, taksilerde seyahat eden/etmek isteyenlerin mağduriyetinin önlenmesi için yeni kararlar alındı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine ‘taksi denetimleri genelgesi’ gönderildi. Söz konusu genelgede, şehirlerarası otobüslerdeki gibi taksilerde de sivil personel, denetim gerçekleştireceği bildirildi.

Genelgede şu ifadeler kullanıldı:

“Taksilerde kısa mesafe/trafik yoğunluğu gibi nedenlerle yolcunun alınmamasına ilişkin şikayet/müracaatlar ile konunun denetimlerde resen tespiti halinde güvenlik birimleri yolcunun mağduriyetini giderecek. Taksiye bindirilecek, yolcuyu almamakta ısrar eden taksi şoförleri hakkında ilgili oda ve belediye ile koordinasyon dahilinde gerekli yasal işlem (trafikten men dahil) yapılacak. Taksi denetimleri artırılarak şehirler arası otobüslerde uygulanan sivil personel denetimleri ticari taksiler için de uygulanacak. Taksi yolcularının yaşadıkları mağduriyetler hakkında şikayetlerini ulaştırabilecekleri mecralar (belediyeler, esnaf odası vb.) ile ilgili iletişim bilgileri kamuoyu ile paylaşılacak.”

İçişleri Bakanlığı taksilere ilişkin genelgeyi bugün 81 il valiliğine gönderdi. Bu nedenle tüm illerde denetimler sıkılaştırılacak.