GündemMagazin

Sette ölüme sebep olan oyuncu gözyaşları içinde kaldı!

Amerikalı ünlü oyuncu Alec Baldwin yer aldığı Rust filminin çekimi esnasında rol gereği silah kullanmıştı. Silahtan çıkan mermi görüntü yönetmeni olan Halyna Hutchins’in ölümüne neden olurken filmin yönetmeni Joel Souza’un da yaralanmasına sebep olmuştu. 21 Ekim 2021 tarihinde meydana gelen olayın ardından ünlü oyuncu gözlerden uzak kalmıştı. Alec Baldwin ilk kez konuyla ilgili konuşarak açıklamalarda bulundu.

Gözyaşları içinde kaldı

Röportaj sırasında yaşanan kazayla ilgili soruları cevaplarken gözyaşlarına hakim olamayan Baldwin, “Tetiği ben çekmedim. Asla kimseye silah doğrultup tetiği çekmem” dedi. Bugün tamamı yayınlanacak röportajın tanıtım videosunda, gerçek bir mermi ve silahın neden sette olduğunu anlamlandıramadığını ifade eden Baldwin, “Hala inanmakta zorluk çekiyorum. Yaşananlar bana gerçek değilmiş gibi geliyor” diye konuştu.

 

Gerçek mermi olduğunu bilmiyordu

Konuya ilişkin Amerikan basınında yer alan haberlere göre ünlü oyuncu Baldwin’in ateşlediği silahın, film setinde kullanılması için yardımcı yönetmen Dave Halls tarafından verildiği belirtilmişti. Mahkeme kayıtlarında Halls’ın, silahı uzatırken “güvenli” diye seslendiği ve silahta gerçek bir merminin olduğunu bilmediği yer alıyor.

21 Ekim’de meydana gelen olayla ilgili röportajın tamamı merakla bekleniyor.