Yaşam

Sesimizi nasıl güzelleştiririz? Şarkıcı olmak isteyen ama sesi kötü olan gençlere uzmanlardan çözüm geldi!

Her insanın yaparken kendini iyi hissettiği birtakım hobileri bulunur. Bu hobileri geliştirerek onlar aracılığı ile para kazanmak, kişilerin sevdikleri işlerde çalışmalarını sağlar. Hobisini mesleğe dönüştürmek isteyen kişilerin en çok tercih ettiği başlık ise şarkıcılıktır. Sesi güzel olan ya da şarkıcı olmak istediği için sesinin güzelleşmesine yatırımlarda bulunmak isteyen herkes, daha iyi şarkı söyleyebilmenin yollarını arar.

Bazı sesler kişilerin doğuştan gelen yeteneklerinin yansımasıdır. Bazı sesler ise iyi bir şarkıcı olma potansiyeline sahiptir ancak eğitim ya da diğer birtakım şeyler ile desteklenmesi gerekir. Peki sesi güzelleştiren faktörler nelerdir? Hangi konulara dikkat edilirse daha iyi bir sese sahip olunabilir?

Uzmanından Bitkisel Kür Tarifi!

Televizyon programlarında sık sık rastladığımız bir sima olan kozmik bilimci ve yazar Prof. Dr. Ahmet Maranki, yakın zamanda katıldığı bir televizyon programında sesi iyileştiren bir bitkisel kür tarifi verdi. Ahmet Maranki’nin ses kısıklığı yaşayan ya da mevcut sesini güzelleştirmek isteyen kişiler için verdiği bitkisel kür tarifinde yer alan malzemeler şu şekilde:

  • Hibiskus
  • Narçiçeği
  • Zencefil
  • Adaçayı

Yukarıda bulunan malzemelerin birbirleri ile karıştırılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Ahmet Maranki, bir çay kaşığı karışımın 3-5 dakika demlendikten sonra tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bu çayın günde birkaç kez tüketilebileceğini belirten Maranki, düzenli kullanımda sesin güzelleştiğinin farkına varılacağını iddia etti.

Mucizevi Tarçın!

Birçok kişinin ekranlardan tanıdığı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu da sesini güzelleştirmek isteyen kişiler için hazırladığı tarifi paylaştı. Saraçoğlu, bir adet kabuk tarçının 6-7 dakika boyunca suda kaynatılması ile verdiği çay tarifinin, ses kısıklıkların iyi geldiğini ve sesi güzelleştirdiğini belirtti.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun verdiği tarçınlı çay tarifine, Dr. Ömer Coşkun da dikkat çekti. Dr. Coşkun, gündelik hayatta sık sık sesini kullanmak zorunda olan meslek gruplarında bulunan kişilere bu çayın çok iyi geldiğini ancak tarçınlı çay tüketiminin, haftalık olarak 4 kereyi aşmaması gerektiğini belirtti.

Sigarayı Bırakın!

Daha güzel bir yaşama sahip olmak isteyen her bireye verilen tavsiyelerden biri olan sigaranın bırakılması gerekliliği, sesini güzelleştirmek isteyen kişilerin de dikkate alması gereken bir öneri olarak ön plana çıkıyor. Ses tellerine ve akciğerlere direkt olarak etki eden sigara, kişisel sağlığın bütünü için bir tehdit oluşturduğu gibi sesin bozulmasına da yok açıyor.