Magazin

Serenad Bağcan kimdir? Selda Bağcan’la akrabalar mı?

Ünlü şarkıcı Serenad Bağcan kim sorusu herkesin merak konusu oldu. Peki Serenad Bağcan kimdir? Selda Bağcan'la akrabalığı var mı? Kaç yaşında?

Serenad Bağcan önce masa tenisinde Türkiye şampiyonu oldu. Daha sonra eczacılık fakültesi mezunu olmasına rağmen mesleğini yapmadı. Peki Serenad Bağcan kimdir? Kaç yaşında? Nerede doğdu? Selda Bağcan ile akrabalığı var mı? İşte merak edilen soruların cevapları…

SERENAD BAĞCAN KİMDİR?

Ankara’da doğan Serenad Bağcan, müzisyen bir ailede yetişti. Ankara’da lise ve üniversite eğitimini tamamlayan Serenad Bağcan, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu olmasına karşın mesleğini hiç yapmadı.

SELDA BAĞCAN’LA AKRABA MI?

Solistliğe başlamadan evvel spora ilgi gösteren Serenad Bağcan, masa tenisi Türkiye şampiyonu oldu. Küçük yaşlarda blokflüte ve mandoline ilgi gösteren Serenad Bağcan, halası Selda Bağcan’ndan piyano dersleri aldı.

Ardından Ankara Çocuk Korosu’na katılan Serenad Bağcan, Klasik Batı Müziği üzerine eğitim aldı. Devlet Çok Sesli Korosu’na alto sanatçısı olarak giren Serenad Bağcan, 2011’de devlet korosunda Fazıl Say’a ait Nazım Hikmet Oratoryosu ve Metin Altıok Ağıtları’nı söyleyecek olan solistin gelmemesinin ardından koro şefi tarafından teşvik edildi. Arkasından da Fazıl Say ile birlikte sahne almaya başlayan Serenad Bağcan, Yeni Şarkılar ve İlk Şarkılar albümlerinin solistliğini yaptı. Fazıl Say kendisinden ‘Yıllar sonra aradığım sesi buldum’ şeklinde bahsediyor.