Magazin

Şeref Has kimdir? Şeref Has kaç yaşında? Şeref Has hangi takımlarda oynadı?

Yıllarca Fenerbahçe’de oynayan efsane futbolcu Şeref Has hayatını kaybetti? Kaç yaşındaydı? Hangi takımlarda oynadı? 

ŞEREF HAS KİMDİR?

Şeref Has 27 Eylül 1936; Yeniköy, İstanbul’da doğmuştur. Türk eski millî futbolcu, teknik direktör. Fenerbahçe futbol takımında en çok forma giymiş beş oyuncudan biridir. Milli takımda kaptanlıkta yapan Şeref Has 1955-1969 yılları arasında fenerbahçe de oynamış efsane futbolcudur. Abisi mehmet ali has’tır. orta sahanın dinamosu lafınının türkiyede ki ilk adresidir. fenerbahçe ile 2 istanbul ligi 5 lig şampiyonluğu ve başta 1968 balkan kupası olmak üzere sayısız kupa kazandı.

168 GOLE İMZA ATMIŞTIR…

Futbolculuk kariyerine Beylerbeyi’nde lisansiye olmak suretiyle ilk adımını atmış ve devamında ise önce Beyoğluspor, ardından da Fenerbahçe’de forma giymeye başlamıştır. Birçok kez Fenerbahçe ve Millî takım kaptanlığını üstlenmiştir. Şeref Has, Fenerbahçe adına 168 gole imza atmıştır. Şeref Has, aynı zamanda Fenerbahçe’nin eski futbolcularından Mehmet Ali Has’ın da kardeşidir.Futbolu 1973-1976 arasında ayrıca teknik direktörlüğünü yaptığı Mersin İdman Yurdu’nda bırakmıştır.

MİLLİ TAKIM ÇALIŞMALARI

Golcülüğü ile bilinen Şeref Has 37 kez Türkiye Millî Futbol Takımı formasını giymiştir. 10 kez millî takım kaptanlığı yapmıştır.

BARCELONA’DA FORMA GİYEN İLK TÜRK FUTBOLU

Fenerbahçe tarihinin gelmiş geçmiş en büyük efsanelerinden olup; kulüp tarihinin en parlak dönemlerinden 60’lı yılların fenerbahçe’sine dair akla gelen ilk isimlerdendir. Barcelona’da forma giyen ilk türk futbolcudur.

Bir yanıt yazın