GündemTeknoloji

Şarjı çabuk bitenler: Çok kişi bilmiyor ama meğer sebebi buymuş, telefonda varsa hemen kaldırın!

Birçok kişi telefonunun şarjının çabuk bitmesinden şikayet ediyor. Ancak çoğu kişi telefon şarjının neden kısa sürede bittiğini bilmiyor. Telefon şarjının çabuk bitme sebeplerinden bir tanesin de zararlı uygulamalar olduğu ortaya çıktı.

Milyonlarca telefon kullanıcısını ilgilendiriyor. Eğer telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa sebebi zararlı uygulamalar olabilir. Çünkü bu uygulamalar hiçbir şey yapmasanız bile arka planda aktif bir şekilde çalışıyor. Bu da şarjın daha kısa sürede bitmesine neden oluyor. Böyle bir durum ile karşılaşanların zararlı uygulamayı vakit kaybetmeden bulup, telefonlarından kaldırması gerekiyor.

Zararlı uygulamaların diğer belirtileri

İnternet paketiniz çok kullanmamanıza rağmen hemen tükeniyorsa, sebebi zararlı yazılımlar olabilir. Bu nedenle veri kullanımınızı inceleme altına alabilirsiniz.

Telefonunuzda sizin göndermediğiniz SMS’ler bulunuyorsa, sebebi zararlı yazılımlar olabilir.

Telefon şarjının çabuk bitmesinin diğer nedenleri

Ekran parlaklığının yüksekliği telefon şarjınızın çabuk bitmesine neden olabilir. Bu nedenle mümkün olduğu kadar minumum parlaktıkta telefonu kullanmak faydalı olacaktır.

Arka planda çalışan uygulamalar da şarjın çabuk bitmesine neden olur. Kullanılmayan uygulamaların kapatılması pilin daha uzun süre dayanmasını sağlayabilir.

Her dakika Wi-Fi veya mobil internetin açık olması sürekli bildirimler, uygulama güncellemelerine neden olur bu da şarjın daha kısa sürede bitmesine neden olabilir.

Son olarak konum uygulamaların sürekli açık olması da şarjın çabuk bitmesine neden oluyor.