GenelSpor

Şampiyon güreşçi idam edildi!

İran'da iki yıl önceki hükümet karşıtı gösterilerde bir belediye çalışanını öldürmekle suçlanan şampiyon güreşçi Navid Afkari'nin idam edildiği açıklandı.

2018 yılında İran’da pek çok noktada başlayan hükümet karşıtı gösterilerde en çok konuşulan isimlerden biri olanşampiyon güreşçi Navid Afkari idam edildi. Gösteriler sırasında belediye çalışanı Hasan Türkmen’i bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 27 yaşındaki Afkari, geçen hafta idam cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme güreşçinin kardeşleri Vahid ve Habib’e de 54 ve 27 yıl hapis cezası verdi.

İRAN, OLİMPİYATLARDAN MEN EDİLEBİLİR!

Afkari’ye verilen ceza uluslararası kamuoyunda büyük tepki çekerken, Uluslararası Olimpiyat Komitesi infaz gerçekleşirse İran’ın oyunlardan men cezası almasını gündeme getirmişti. ABD Başkanı Donald Trump da konuyla ilgili açıklama yapmıştı.

‘TEK SUÇU PROTESTOLARA KATILMAK’

Trump sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “İran’ın muhteşem ve ünlü güreş starı 27 yaşındaki Afkari’yi idam edeceğini duyuyoruz. Afkari’nin tek eylemi sokaklardaki hükümet karşıtı protestolara katılmak” ifadelerini kullanmıştı.

SABAH SAATLERİNDE ASILDI!

Ancak Tahran yönetimi yükselen tüm seslere rağmen geri adım atmadı. İran devlet televizyonunun duyurduğuna göre, Afkari bu sabah Fars eyaletinde idam edildi.