Ekonomi

Salgının ardından tatile çıkacaklara bin 250 TL destek!

Corona virüsü salgını pek çok sektör ekonomik olarak olumsuz etkilendi. Turizm sektörü de bunların arasında geliyor. Ancak salgının üzerinden aylar geçmesi üzerine ülkeler normalleşme adımları atmaya karar verdiler. Bu kapsamda Japonya turizmi yeniden canlandırmak için tatile çıkacak olan vatandaşlarına 20 bin yen destek sağlama kararı aldı.

Corona virüsü salgını nedeniyle pek çok ülke ekonomisinde sıkıntılı süreçlerden geçildi. Salgın nedeniyle pek çok fabrika üretimi durdurdu, şehir dışı ve yurt dışı seyahatler kısıtlandı. Turizm sektörü dalgın nedeniyle ekonomik darbe aldı. Ancak corona virüsü vaka sayısı düşen ülkeler normalleşme adımları atmaya başladı. Bu kapsamda Japonya turizmi yeniden canlandırmak için tatile çıkacak olan vatandaşlarına 20 bin yen destek sağlama kararı aldı.

Çin’de ortaya çıkan virüsün Japonya’da yayılmasından sonra 2 ay OHAL kararı alınmıştı. Hükümet destekli vatandaşlara verilecek olan destek ödemelerinin Temmuz ayında başlaması öngörülüyor.

Yurt dışı seyahatleri kapsamıyor

Öte yandan devlet tarafından verilen destekler şehirler arası seyahatlerde geçerli olacak. Ülkedeki seyahat acentelerinden ya da geleneksel tarzdaki “Ryokan” otellerinden rezorvasyon yapan vatandaşlar bin 250 TL ödeme alacaklar.
Hükümet kaynaklarından gelen bilgilere göre; konaklama yapılacak tesisin yakınındaki restoran ve mağazalarda geçerli olacak indirim kuponlarıyla birlikte tatil masrafının yarısını karşılanması bekleniyor.