Ekonomi

Salgından değil açlıktan öleceğiz! 99 bin 588 esnaf kepenk kapattı

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut geçen yıl 99 bin 588 esnafın aşamadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı 99 bin 588 esnafın kepenk kapattığını iddia etti. Diğer ülkelerin, esnaflara milyarlarca dolar para yardımı yaparken hükümetin göstermelik yardımlar yaptığını savunan Barut, ‘’Şovu bırakın, bu yangına çare bulun, bu feryadı dindirin. Salgından değil, açlıktan öleceğiz.” Dedi. Çiftçilerinde sorunlarını dile getiren CHP’li Ayhan Barut, TBMM kürsüsünde şu ifadeleri kullandı;

Esnafından çiftçisine, öğrencisinden işsizine salgın süreci sağlık açısından ve ekonomik yönden hepimizi mağdur etmiştir. Yurttaşlarımızın çilesini saraylarda oturup görmeyenler, çözmek yerine daha da derinleştirmiştir. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesi verilerine göre 2020 yılında en az 99.588 esnaf kepenk kapatmıştır. Esnaf kan ağlamaktayken onlara çözümsüzlük dayatılmaktadır.

Sarayların duvarları çok kalın, belki de bu feryadı ondan işitmiyorlar ama gelin, vicdanınızın sesini dinleyin. İnsanlarımızın dramını sokağa çıktığınızda siz de görüyorsunuz, sosyal devletin gereğini yerine getirin. Gelişmiş ülkeler salgın sürecinde esnafından çiftçisine yüz milyarlarca dolar destek paketleri açıklarken, siz ise işe göstermelik adımlar atıyor, şov yapıyorsunuz. Şovu bırakın, bu yangına çare bulun, bu feryadı dindirin. “Salgından değil, açlıktan öleceğiz.” diyen esnafımıza devletin yardım elini uzatın artık.