GenelGündem

Sahte şeyh için istenen ceza belli oldu!

12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar suçundan tutuklanan sahte tarikat şeyhinin iddianamesi tamamlandı. İstenilen ceza belli oldu!

Sakarya’ya bağlı Akyazı ilçesinde 12 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar suçundan yakalanan ve kendini tarikat lideri olarak tanıtan Eyüp Fatih Şağban hakkında istenilen ceza belirlendi. Sahte şeyh, “zincirleme şekilde çocukların cinsel istismarı” ve “çocuğa karşı kişiyi cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 18 yıldan 55 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezası istemi ile yargılanacak.

SAHTE ŞEYHİN YANINDA MİSAFİR OLARAK 5 AY KALMIŞLAR

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamedeki ayrıntılar ise dikkat çekmeye devam ediyor. İddianamede, 12 yaşındaki mağdur çocuğun annesi, jandarmadaki ifadesinde şeyhin evinde 5 ay kaldıklarını ifade ettiği öğrenildi. Anne, Eyüp Fatih Şağban’ı bir tarikatın lideri olarak tanıdığını belirtildi. Tarikata ait Akyazı’da bulunan bir evde 5 ay kaldıklarını söylediği belirtildi. Mağdurun babasının da o evdeki inşaat işleriyle uğraştığı aktarıldı.

TACİZ, KÜÇÜK KIZIN İTİRAFIYLA ORTAYA ÇIKTI

Akyazı’daki tarikata ait evde kalmaya başlamalarından bir süre sonra kızının yaşananları anlatması üzerine Sağban’ı aradığı belirtilen iddianamede; “Kızının anlattığı olayların doğru olup olmadığını sorduğunu, bunun üzerine şüphelinin konuyu kimseye anlatmamasını istediğini, kızından ve kendisinden gerekirse özür dileyebileceğini, cezasının neyse ödemeye razı olduğunu söyleyerek, görüşmeyi sonlandırdıklarını, şüpheliden şikayetçi olduğunu beyan ettiği müşahede olunmuştur” ifadesi kullanıldı.

SUSMALARI İÇİN 70 BİN LİRA

İddianamede, sahte şeyhin mağdurun babasıyla da yaptığı telefon görüşmelerine yer verildi. Görüşmelerde sahte şeyh Sağban’ın olayın örtbas edilmesi için aileye para teklif ettiği bildirildi.