GenelGündemSpor

Sahte belgeyle 2 şampiyon çıkardı!

31 spor antrenörünün "resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla yargılandığı davada Tarihi Kırkpınar Güreşleri'ne iki defa şampiyon çıkaran Hasan Aydın'ın da adının olduğu öğrenildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’nün sahte belge ile antrenör oldukları yönündeki ihbarı üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından 31 spor antrenörü hakkında soruşturma başlatıldı. Aralarında şampiyonluk yaşayan sporcuları yetiştiren isimlerin de olduğu soruşturma dosyası açıldı. Edinilen veriler ışığında şüphelilerin sahte lise diploması ile antrenörlük eğitimlerini tamamladıkları tespit edilerek Ankara 49’uncu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından dava açıldı.

EN ÇOK SAHTE ANTRENÖR GÜREŞ BRANŞINDA

2 yıldır devam eden davada mahkeme heyeti dosyaların tamamlanması için davayı 10 Aralık tarihine erteledi. Şüpheliler arasında sahte lise diploması ile en çok antrenörlük yapılan branş ise güreş branşı. Güreş dışında Karate, halter, tekvando, hentbol, voleybol, yüzme, badminton ve buz hokeyi branşlarında da sahte belgeli antrenörler var.

BAŞPEHLİVANLARIN ANTRENÖRÜ DE ŞÜPHELİ

31 isim arasında en çok dikkat çeken isimlerden biri de Hasan Aydın. 652’nci ile 655’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin birincisi başpehlivan İsmail Balaban ve ikiz kardeşi Turan Balaban’ın antrenörü olan Aydın, iddiaya göre 30 Haziran 1993 tarihli sahte lise diplomasıyla 1’inci ve 2’nci kademe güreş antrenörlüğü sınavlarına girmiş.

SAHTE ANTRENÖR DEĞİLİM

Hakkında sahte belge ile antrenör olduğu iddiası ile açılan davada Aydın kendini, “Resmi belgede sahtecilik’ suçlamasıyla yargılanan Hasan Aydın ise ortaokul mezunu olduğunu belirterek, “Antrenörlük kurslarına verdiğim belge 2011 yılındaki A millilik belgesidir. A milli olduğunuz zaman antrenman kurslarında eğitim şartı aranmıyordu. Antrenörlük belgesini aldıktan sonra İsmail Balaban 2013 ve 2017 yıllarında altın kemeri aldı. 25 yıldır bu işin mutfağındayım. 2018 yılında bize ulaştılar. Millilik ve eğitim belgelerini sunan kişiler hakkında dava açıldı. Sadece benim değil o dönemde antrenör olan kişilerin antrenörlük belgesi açığa alındı. Şimdi davanın sonuçlanmasını bekliyoruz” ifadeleri ile savundu.