Magazin

Şahan adaylık istemedi: “Yarışma falan istemiyorum!”

İzmir’de düzenlenecek olan Uluslararası İzmir Film Festivali’nde en iyi erkek oyuncu dalında aday gösterilen Şahan Gökbakar, festivalde yer almak istemediğini açıkladı.

Bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Film Festivali’nin adayları belli oldu. En iyi film, en iyi yönetmen, en iyi kadın oyuncu, en iyi senaryo, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi görsel efekt, en iyi sanat yönetmeni, en iyi kostüm, en iyi film müziği gibi kategorilerde ödül verecek olan yarışmanın, en iyi erkek oyuncu adayları belli oldu. Mehmet Günsür, Uraz Kaygılaroğlu, Erdal Beşikçioğlu, Çağatay Ulusoy, Cem Yiğit Üzümoğlu gibi isimlerin yarıştığı kategoride, Recep İvedik 6 filmiyle Şahan Gökbakar da aday gösterildi. En iyi erkek oyuncu dalında aday gösterilen Şahan Gökbakar’dan ise festivali düzenleyenlere şok bir tepki geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Sinema Televizyoncular Meslek Birliği’nce düzenlenen festivale katılmak istemediğini belirten Şahan Gökbakar, kendi sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla “Aday değilim” açıklaması yaptı. Gökbakar; “Ben aday falan değilim, bana oy vermeyin sakın, yarışma falan istemiyorum, beni lütfen bu festivalden çıkartır mısınız? Sevgiler Saygılar” sözlerini kullandığı paylaşımında festivalin resmi hesabını da etiketledi.

Uluslararası İzmir Film Festivali’nin resmi hesabında en iyi erkek oyuncu kategorisinde Şahan Gökbakar’ın aday olduğuna dair yaptığı paylaşımın altına bazı sosyal medya kullanıcıları durumu eleştiren yorumlarda bulundu. Sosyal medya kullanıcılarının; “Adam sizden ödül istemiyor”, “Çıkarın beni demiş, bu postu kaldırın” şeklinde uyarılar yapıldı görüldü.

ADAY LİSTESİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ!