Sağlık

Sağlık Bakanlığı mavi suya karşı uyardı! Mavi Su tehlike saçıyor!

Neredeyse 5 erkekten 4’ünde görülen saç dökülmesi problemine çözüm için piyasaya sürülen Mavi Su, tehlike saçıyor. Saç çıkardığı iddiası ile gündeme gelen Mavi Su için Sağlık Bakanlığı tarafından uyarı yapıldı. Birçok alışveriş sitesinde ve kuaförlerde satışı yapıulan Mavi Su adlı ürünün içeriğinde ne olduğu netlik kazanmazken, inceleme yapılan örneklerde kalp krizi ve tansiyona yol açabilen bileşenlere rastlandı.

Sağlık Bakanlığı‘ndan gelen bilgilere göre, “Mavi Su” adı altında saç çıkardığı iddiasıyla satışı ve tanıtımı yapılan ürünlerle ilgili olarak 2019 yılında Bakanlığa çeşitli kanallardan 66 adet şikayet ve bilgi edinme talebi geldi.

DENETİMLER BAŞLADI

Bakanlık’tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tarafımızca yapılan incelemeler neticesinde “Mavi Su” adlı ürünlerin farklı markalar adı altında piyasaya arz edildiği, bu ürünlerden bir kaçının kozmetik ürün bildirimlerinin olduğu ancak büyük bir kısmının kozmetik ürün bildirim yapılmadan mevzuata aykırı şekilde piyasaya arz edildiği tespit edilmiştir.

İncelemeler ve gelen şikayetler kapsamında 10 adet adrese denetim başlatıldı. Analiz edilmek üzere söz konusu ürünlerden numune istendi. Öte yandan internet, sosyal medya gibi mecralarda sağlık beyanı ile tanıtım veya satışı yapılan mavi su ürünleri ile ilgili olarak 963 internet sitesine erişim engellendi.”

Bir yanıt yazın