GündemManşet

Sağlık Bakanlığı gönüllü arıyor! Acele edin uyarısı yapıldı!

Tüm dünyayı etkileyen corona virüsü salgınına karşı pek çok ülkede aşı ve ilaç üretme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı tarafından Alman biyoteknoloji şirketinin geliştirdiği corona virüs aşısı gönüllü arandığı öğrenildi. Bakanlık tarafından konu hakkında kurumlara gönderilen yazıda ise acele edilmesi uyarısında bulunuldu.

Milyonlarca insanın enfekte olmasına ve binlerce insanın ölmesine neden olan corona virüsü salgınına karşı Türkiye’de çözüm arayışı devam ediyor. Türkiye Gazete’sinin haberine göre, Çalışmalarını hızlandıran Sağlık Bakanlığın Alman biyoteknoloji şirketinin geliştirdiği corona virüs aşısı gönüllü aradığı öğrenildi.

Aşılama süreci hızlı tamamlanmalı

Sağlık Bakanlığı tarafından 9 üniversite ve şehir hastaneleri yönetimlerine gönderilen yazıda, Almanya’nın geliştirdiği Covid-19 aşısının faz 3 denemeleri için sağlık personellerinin de gönüllü olabileceği belirtildi. Bakanlık ayrıca gönüllü alımı ve aşılama sürecinin çok hızlı tamamlanması gerektiği konusunda kurumlara uyarıda bulundu.

Çalışmanın Eylül sonunda tamamlanması planlanıyor

İzin süreçlerini tamamlayan aşının aşılama aşamasına 10 Eylül’de geçileceği ve diğer ülkelerle birlikte çalışmanın eylül sonunda tamamlanmasının planlandığı belirtildi. Aşının 1. Ve 2. Faz aşamaları ise 7 bin kişiyle denendi.

Alman biyoteknoloji şirketinin geliştirdiği aşının gönüllü denemeleri Türkiye’de ve ABD’de yapılıyor. Ayrıca Türkiye’de Rusya . şısı için inceleme süreçleri de devam ediyor