GündemKamu

Sağlık Bakanlığı duyurdu: Personel alımı yapılacak!

Sağlık Bakanlığı personel alımları ile ilgili duyuruda bulundu. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu sene de 42 bin 500 personel alımı yapılacağını duyurarak vatandaşlara bilgilendirme açıklamasında bulundu. Sağlık Bakanlığı tarafından 42 bin 500 vatandaşın alımı yapılacağını duyurmasının ardından vatandaşlar personel alımlarının ne zaman yapılacağını merakla araştırmaya başladı. Peki başvuru şartları neler? İşte detaylar

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı personel alımının ikincisine ilişkin detaylar merak konusu oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca daha önce yaptığı açıklamada “İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500’ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Ataması yapılan 30 bin sözleşmeli sağlık personelinden 15 bin 537’si tıbbi sekreterlerden, 5 bin 831’i ise hemşirelerden oluşuyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI İKİNCİ ALIM BRANŞ VE KONTENJANLAR BELLİ Mİ?

Sağlık Bakanlığı’nın ilk etapta yaptığı alımlarda ataması yapılan 30 bin sözleşmeli sağlık personelinin 15 bin 537’sini tıbbi sekreter, 5 bin 831’ini ise hemşirelerden oluşmuştu.

Bakan Koca, daha önce yaptığı açıklamada tıbbi sekreter kadrosuna alım yapılacağını duyurmuştu. İlk etapta 15 bin 537 tıbbi sekreter alımı tamamlandı.

İkinci alımlarda ise teknisyen, hemşire ve tıbbi sekreter kadrolarına alımın yapılması bekleniyor.

Kontenjan ve branşlar ÖSYM tarafından yayınlanacak kılavuz ile birlikte belli olacak.