Kamu

Sağlık Bakanlığı duyurdu: Başvurular başladı, son başvuru tarihi açıklandı!

Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu. Yapılan yazılı açıklama ile başvuruların başladığı bildirildi. Buna göre, başvuru yapmak isteyenler en geç 3 Mart 2023 tarihinde Saat 18:00’de başvurularını tamamlamış olmalılar.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Saha Epidemiyolojisi Sertifikalı Eğitim Programına başvuruların başladığını açıkladı.

Konu ile ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar ve Erken Uyarı Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen TürkiyeSaha Epidemiyolojisi Sertifikalı Eğitim Programı’na Saha Epidemiyoloğu olarak eğitilmek üzere önümüzdeki dönem için yeni kursiyerler alınacaktır. Katılmak isteyenler için başvurular başlamıştır. Başvuru için son tarih 3 Mart 2023’dür.

Kimler başvuru yapabilir?

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların merkez ve taşra teşkilatında görev yapan hekim, diş hekimi ve veteriner hekimler başvuruda bulunabilir. Saha epidemiyolojisi eğitim programı iki yıl süreyle Ankara’da yapılacağı için başvuruda bulunan adayların bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Eğitim programına 3 Mart 2023 tarihine kadar devlet hizmet yükümlülüğünü tamamlamış olan kişiler başvurabilir. Kursiyerler kurumlarının olurları da alınarak 2 yıl süre ile geçici görevle Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nde görevlendirilirler. Bu süre boyunca Devlet Memurları Kanunu’na göre çalışırlar.

BAŞVURU NASIL YAPILACAKTIR?

Yukarıda belirtilen Özgeçmiş Formu doldurulduktan sonra, aday adayları, başvurularını en geç 3 Mart 2023 tarihinde Saat 18:00’de aşağıda verilen başvuru adresine elden ya da kargo yoluyla ulaştırmış olmalıdır.

Başvuru adresi:

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Genel Evrak
Sağlık Mahallesi Prof. Dr. Nusret Fişek Caddesi 06100 Sıhhiye ANKARA
(Genel Evrak Bölümü’ne teslim edilecektir)

Belgeler gönderildiğinde, belgelerin takibini kolaylaştırmak amacıyla Saha Epidemiyolojisi Birimi’nin resmi e-posta adresine e-posta atılarak belgelerin gönderildiği başvuran aday tarafından bildirilmelidir.

Bilgi için e-posta adresi:

Saha Epidemiyolojisi Birimi (Telefon: 0 312 416 8239, 0 312 565 8241, 0 312 565 8217)
e posta: hsgm.sahaepi@saglik.gov.tr)