Gündem

Sağlık Bakanlığı açıkladı: Aşılar eczanelerde ücretsiz verilecek!

Türkiye’de bu sene corona virüsü aşılarının yanında grip aşısı hakkında da tartışmalar yaşandı. Pek çok vatandaş grip aşısına erişemezken, Sağlık Bakanlığı’ndan flaş bir açıklama geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, grip aşıları artık eczanelerde ücretsiz olarak verilecek.

Küresel corona virüsü pandemisi salgınından sonra Türkiye’de vatandaşların grip aşısına talebi arttı. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı yeni bir kararı açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, grip aşıları eczanelerden vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılacak. Vatandaşların aşılardan faydalanmak için daha önce olduğu gibi e-nabızdan durumlarını kontrol ederek reçeteleriyle eczanelere başvurmaları gerekmektedir.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu resmi internet sayfası üzerinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bilindiği üzere COVID-19 pandemisi sürecinde vatandaşlarımızın, başta risk grupları olmak üzere mevsimsel grip aşısına en kısa sürede ulaşması amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen grip aşıları eczanelerden vatandaşlarımıza ücretsiz olarak ulaştırılacak olup bunun için vatandaşlarımızın daha önce olduğu gibi e-nabızdan durumlarını kontrol ederek reçeteleriyle eczanelere başvurmaları gerekmektedir.

1) Hekimlerimizin;

Ücretsiz grip aşısı reçetelerini ‘’Halk Sağlığı Grip Aşısı’’ ön eki bulunan aşılardan seçerek, sadece Reçetem Sisteminden reçetelendirmeleri gerekmektedir. Matbu reçeteler kabul edilmeyecektir.

2) Eczacılarımızın;

Ücretsiz grip aşısı reçetelerini sadece Reçetem Sistemi üzerinden karşılamaları gerekmektedir. Daha önce olduğu gibi reçete girildiğinde İlaç Takip Sistemi’nde (İTS) eczaneler için aşı temin kotası oluşturularak aşı ecza depolarından ücretsiz olarak temin edilecektir.

 

Bakan Koca’dan aşılar hakkında flaş açıklama: 28 gün arayla yapılacak, hakkaniyetle dağıtılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalarda, “Aşının güvenli nakil süreci, uygulanması ve kayıt altına alınması dijital sitem üzerinden anlık takip edilecektir. Aşı risk yönetim stratejisine uygun olarak hakkaniyetle dağıtılacaktır.” İfadeleri kullanıldı.

Çin aşısı Türkiye’ye geldi. Aşının gelişinin ardından bugün Bilim Kurulu bir kez daha toplandı. Toplantı sonrası Bakan Koca resmi twitter üzerinden yazılı açıklamasını paylaştı.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ.