İzmir HaberleriSağlık

Sağlık Bakanı’ndan 6 kritik il için uyarı! Aralarında İzmir’de var!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kısıtlamalara tabii tutulan 6 ilin sağlık müdürleri ile video konferans gerçekleştirdiğini açıkladı. 

Fahrettin Koca, vaka sayılarındaki artış sonrası koronavirüsle mücadele kapsamında kısıtlamalar getirilen 6 ilin sağlık müdürleri ile video konferans gerçekleştirdi. Yapılan İl Değerlendirme Toplantısında koronavirüs salgınını kontrol altına almak için alınabilecek ek önlemler ve tedavi yöntemleri konuşuldu. Toplantı hakkında kendi sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Koca; “Hasta ve temaslı tespitinde hızlı hareket edilmesi, tedavilere süratle başlanması talimatını verdik” ifadelerini kullandı.

Fahrettin Koca’nın gerçekleştirdiği İl Değerlendirme Toplantısı’na, Ankara İl Sağlık Müdürü Mehmet Güldüm, Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin ve İzmir İl Sağlık Müdürü Burak Öztop katıldı.

Son dönemde koronavirüs vakalarının artış göstermesi sonrası her gün bir yeni tedbir uygulanmaya başlandı. Önceki gün de İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni genelge ile 14 ilde sünnet düğünü, kına gecesi, nişan etkinliklere kısıtlama getirilmişti. Genelgede, “Adana, Ankara, Ağrı, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Yozgat illerinde; sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere müsaade edilmeyecek. Bu illerde düğün ve nikahların en fazla 1 saat süre içerisinde tamamlanması sağlanacak. Düğün salonlarında sandalye/koltuk düzeninin fiziki mesafe koşullarına uygun ve dans/oyun pisti/alanlarını da kapatacak şekilde oluşturulacak” ifadelerine yer verilmişti.