GündemSağlık

Sağlık Bakanı Koca’dan Artan Vaka ve Omicron Açıklaması Tedbirler Gelecek Mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca salgın başında gözlemlenen en yüksek vaka oranının değerlendirilmesi için İl sağlık yöneticileri ve başhekimlerden oluşan bir heyet ile bir araya geldi. Özellikle vakaların en çok arttığı ve vaka sayısında patlama yaşanan İstanbul ilinin sağlık hizmetleri ve kalitesi test edildi.

Son dönemlerde artan vaka oranları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça endişe yaratıyor. Vaka sayıları hala 70 binin üstünde seyrederken artan vakalar ile ilgili herhangi bir önlem alınmaması vatandaşın endişelerini daha da arttırıyor. Artan vaka sayılarının ardından İstanbul’da İl sağlık yöneticileri ve başhekimlerden oluşan bir heyet ile bir araya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapılan değerlendirmeler sonrasında resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımlarda bulundu.

Hastaneye Yatış Oranında Artış Var

Bakan Koca yaptığı açıklamada, “Artan vaka sayıları sebebiyle hastaneye yatan sayısında bir miktar artış gözleniyor. Endişeye mahal verecek olumsuz bir durum olmasa da tedbirde ısrar etmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Omicron Varyantının Bulaşma Hızı Çok Yüksek

Ardından vatandaşları her zaman olduğu gibi maske, mesafe ve hijyen konularında uyaran Koca, “Omicron varyantının bulaşma hızı çok yüksek. Kişisel koruyucu tedbirlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Aşı, maske ve mesafe en önemli gücümüz. Maskeyi kalabalık ortamlarda aklımızdan da yüzümüzden de çıkarmayalım” dedi.