GündemSağlık

Sağlık Bakanı Koca’dan Açıklama! Şartları Göz ardı Etmeyin!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımda, “4, 3, 2 sizce ne demek”? ifadelerini kulandı. Takipçilerinin merakla beklediği sorunun cevabını yine dün resmi sosyal medya hesabından yanıtlayan Bakan Koca, “4, 3, 2 sizce ne demek? “Her 4 kişiden 3’ümüz 2 doz aşımızı yaptırdık!” demek. Bu illerin sayısı bugün itibariyle 27. Geride kalan 54 il hızlı hareket etmeli” ifadelerini kullandı. 

Aşılama çalışmaları ve güncel vaka oranları kapsamında her gün bilgi akışını sağlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşların uyarılardan sıkıldığını kendisinin ise sıkılmaya dahi hakkının olmadığını belirterek yaptığı paylaşımda, “Benim bir gram sıkılma, bir gram yorulma hakkım yok. Sizlerinse, artık uyarılardan bile yorulduğunuzu biliyorum. Haklısınız. Günün sonunda tüm kaygıların yerini sağlık alacak. Emin olun. Ve şartları göz ardı etmeyin. Bu yeter. Bizler, mücadelenin gereğini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Vaka Sayıları Azalıyor

Dün itibariyle vaka sayılarında yaşanan azalma umut yaratırken, pozitif hasta oranlarının hala 20 binin üzerinde olması endişe veriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, Dün itibariyle test oranları bir öneki güne kıyasla azalarak 344.280 oldu. Yine vaka sayıları bir önceki gün baz alındığında azalarak, 28.370 olurken iyileşen hasta sayısı 25.772 oldu. Koronavirüs kaynaklı nedenlerden dolayı dün 196 kişi hayatını kaybetti.