GündemSağlık

Sağlık Bakanı Koca’dan 65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlar İçin Açıklama Geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi sosyal medya hesabından koronavirüs tedavisinde 65 yaş ve üzeri hastaların tedavilerinde kullanabileceği ilacın müjdesini verdi. Omicron varyantı gün geçtikçe daha hızlı yayılırken vakalar da paralel olarak artmaya başladı.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Molnupiravir etken maddeli antiviral lacın gelecek hafta itibariyle 65 yaş üstü vatandaşlar tarafından kullanılacağın duyurdu.

Vakalar Artmaya Devam Ediyor

Son zamanlarda artan vaka sayıları ve önlemlerin yeterince sıkı tutulmaması vatandaşları endişelendirmeye devam ediyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılan bulaşma hızı ve dayanıklılığı ile sağlık dünyasını hayrete düşüren Omicron varyantı vakaların artmasına neden olmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gelecek hafta itibariyle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan hastalara salgın kapsamında yeni bir ilacın müjdesini verdi.

Bakan Koca’dan Tam Doz Uyarısı

Bakan Koca yaptığı paylaşımda: ” Yapılan tüm analizler salgının en çok 65 yaş üzeri vatandaşlarımızı etkilediğini göstermektedir. Geldiğimiz noktada en çok korumamız gereken 65 yaş ve üzeri büyüklerimizdir. Hatırlatma dozu aşıları yapılmalıdır. Büyüklerini korumak için gençlerin de aşılarının tam olması gerekir” açıklamasında bulundu.

Tam doz aşılanmanın önemine dikkat çeken Bakan Koca, ” Yeni ilaç Molnupiravir etken maddeli antiviral ilacın kullanımına gelecek hafta başlıyoruz. İlaç, 65 yaş üzeri ile kronik hastalığı olanlarda erken dönemde kullanılacak. Bu yeni ilacın virüsün kendi kendine üremesini önleyen bir ilaç olduğu bilim dünyasında kabul görmüş durumda” ifadelerini kullandı.