GündemSağlık

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Uyardı; Vakalar Henüz Kontrol Altında Değil

1 Temmuz’da Kontrollü normalleşme uygulamasının başlaması ve vatandaşların maske mesafe ve hijyen kurallarını hiçe saymasıyla birlikte Türkiye’ de bulunan koronavirüs vaka sayıları her geçen gün hızla yükseliyor. Tatil sezonun açılmasıyla, yerli ve yabancı turistlere paralel olarak vaka sayıları da artış gösterdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronovirüs aşılaması acil kullanım onayı verilmesinin ardından 14 Ocak 2021’de başladı. Yaz döneminin gelmesiyle birlikte aşılama oranları düşüş gösterdi. Vatandaşların birçoğu aşı için gereken özeni göstermezken vaka sayılarında artış her geçen gün yükseliyor.

Aşınızı Olun Tedbirlere Uyun

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda vaka artışına dikkat çekti. Bakan Koca, “Vaka sayılarının artış hızını henüz kontrol altına tutabilmiş değiliz. Bunun yolu tedbir ve aşıdır. Vakit kaybetmeden, gece gündüz demeden, hafta sonu demeden aşınızı olun, tedbirlere uyun” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cuma gününe ait verileri paylaştı. Toplam test sayısı dün itibariyle 1.608.670 oldu. Vaka sayısı 43.609 olurken hasta sayısı 3.748 oldu.

Vefat Sayıları Artışta

Sağlık Bakanlığının Covid-19 Bilgilendirme Platformunda yer alan tabloya göre koronovirüs kaynaklı ölüm sayıları yükselerek 295’e ulaştı. İyileşen hasta sayısı dün itibariyle 36.377 olurken ağır hasta sayısı 552 oldu. Ülke genelinde yatak doluluk oranı 48,9 olurken erişkin yoğun bakım oranı yükselerek 62,1 oldu.