GündemSağlık

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sokağa çıkma yasağı hakkında açıklama yaptı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınına ilişkin olarak gündeme gelen sokağa çıkma yasağı tartışmalarına cevap verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarının artışıyla gündeme gelen sokağa çıkma yasağına dair açıklamalarda bulundu. Bakan Koca; “Türkiye için herhangi bir sokağa çıkma kısıtlaması düşünmüyoruz.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cüneyt Özdemir’in sorularını yanıtladı.

Günlük koronavirüs tablosuna ilişkin konuşan Bakan Koca, “Burada ben ilk günden itibaren söylüyorum. Benim verdiğim rakamların tamamının doğru olduğunu söylüyorum. Bizim veri olarak çok ciddi altyapımız var. Vatandaşımızın ihtiyacı olan bilgileri veriyoruz” dedi.

Sokağa çıkma yasağı ihtimallerine de yanıt veren Koca, “Türkiye için herhangi bir sokağa çıkma kısıtlaması düşünmüyoruz” dedi.

Vaka ve hasta sayısında artışın olmaması için maskeyi işaret eden Koca, maskenin üst solunum yolu viral enfeksiyonunu önleyen özellikleri olduğunu söyledi.

“Üniversiteler açılacak mı?” sorusunu da cevaplayan Koca şu yanıtı verdi:

“Üniversiteler özellikle MEB okullarının bu dönemde açılmasıyla birlikte seyrini görmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki haftalar açılan sınıflarla ilgili salgındaki gelişim ve o yaş grubunda enfeksiyon oranlarının ne olduğunu görerek ona göre bir karar veya öneri söz konusu olacak. Önümüzdeki dönem tabii ki okullar açılmış olacak ama bu pandeminin seyrine göre kademeli olacak.”