Gündem

Sağlık Bakanı Duyurdu: Dün Rekor Dozda Aşı Yapıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sevindirici haberi duyurdu. Covid-19′ a karşı yürütülen aşılama çalışmalarında 9 Ağustos tarihinde en yüksek 3. aşılama yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca iyi haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Koca,” Bugün Üçüncüyüz! Son 24 saatte 1 Milyon 508 Bin 939 doz Covid-19 aşısı yapıldı. 9 Ağustos, aşı performansında en iyi olduğumuz günler sıralamasında üçüncü. 1.582.232 doz olan günlük rekoru yakalamak biraz bize, biraz da aşıya karar verme hızına bağlı. Biz yarın hazırız” ifadelerini kullandı.

1 Temmuz’da Kontrollü normalleşme uygulamasının başlaması ve vatandaşların maske mesafe ve hijyen kurallarını hiçe saymasıyla birlikte Türkiye’ de bulunan koronavirüs vaka sayıları her geçen gün hızla yükseliyor. Tatil sezonun açılmasıyla, yerli ve yabancı turistlere paralel olarak vaka sayıları da artış gösterdi. Yaz döneminin gelmesiyle birlikte aşılama oranları düşüş gösterdi. Vatandaşların birçoğu aşı için gereken özeni göstermezken vaka sayılarında artış her geçen gün yükseliyor.

9 Ağustos Vaka Sayıları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından günlük covid-19 vaka tablosunu paylaştı. 8 Ağustos Cuma günü yapılan test miktarı düşüşe geçerek 245.253 kişi oldu. Pozitif vaka sayısı da düne göre artışa geçerek 23.731 kişi olurken 117 kişi covid-19 kaynaklı nedenlerden dolayı yaşamını yitirdi. İyileşen hasta sayısı da artışa geçerek 7.365 kişi oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Vaka sayılarının artış hızının durağan hale gelmesi ve vaka sayılarının azalması için önümüzdeki 10 gün çok önemli. Tedbirlere uymalı ve aşı olmayı ihmal etmemeliyiz” ifadelerini kullandı.