SağlıkYaşam

Sağlığınız için tuvalete girdiğinizde sakın bunları yapmayın!

Tuvalete gitmek günlük hayatımızın büyük bir parçası... Fakat tuvalette yaptığımız bazı hatalar bizi sağlığımızdan edebilir. İşte araştırmacıların açıkladığı, az bilinen o yanlışlar...

Milliyet Pembenar’ın haberine göre, araştırmacılar, tuvalette sifonu çektiğinizde dışkı ve mikropların klozetten 5 metre uzağa saçılabildiğini söylüyor. Bilim insanları genellikle bu aerosol etkisine “tuvalet tüyü” adını verir. Kapağı açıkken sifonu çekerseniz banyodaki tüm yüzeyler bu mikroplar ile dolu zerrecik bulutu ile kaplanır.

Bu yüzden ya kapağı kapatmanızı ya da diş fırçalarınız için koruyucu bir kap kullanmanızı öneriyoruz. Aksi takdirde burası bakteriyel organizmalar için bir yuva haline gelebilir. Konu sadece hijyen değil, sağlığımız da tehdit altında. Tuvaletlerden bulaşan mikroplar arasında E.coli bakterisi en tehlikeli olanıdır.

4-6 saat içinde aynı tuvaleti kullanan herkesi etkileyebilir. Bazı E.coli türleri ishal ve kusmaya yol açan hastalıklara neden olabilir. Her kullanımdan sonra tüm yüzeylerin temizlenmesi ile oluşabilecek hastalıklardan korunmak mümkün. Ancak maalesef temizlemek için kullandığımız kimyasallar tuvalet tüylerinin kendisinden bile daha tehlikeli olabilir!

Temizlik malzemeleri aşırı kullanıldığında akciğerleri tahriş edebilir, gözleri ve cildi yakabilirler. Bu 3 basit kurala uyarak sağlığınızı, paranızı ve zamanınızı garanti altına alabilirsiniz:

1-Tuvalette sifonu çekmeden önce daima klozet kapağını kapatın.
2-Diş fırçanızı ve diğer tüm kişisel hijyen ürünlerinizi klozetten uzak tutun.
3-Eğer alaturka bir tuvalet kullanıyorsanız sifonu çektikten sonra hemen tuvaletten çıkın.

BU HATALARI YAPMAYIN

Tuvalet fırçanızı kullandıktan sonra mutlaka kurutun. Tuvalet fırçası muhafazasının içindeki sınırlı hava sirkülasyonu, mikrop gelişimi için çok uygun bir ortamdır. Bu nedenle her kullanımdan sonra fırçayı kuruması için klozet ile tuvalet taşının arasına sıkıştırın. Tuvalet fırçanızı ayda iki kez dezenfekte edin.
Hemoroidi alevlendirebileceği için tuvalette çok fazla zaman harcamamaya çalışın. Çünkü tuvalette uzun süre oturmak kanın damarlarınızda toplanarak aşırı basınç yaratmasına sebep olabilir.