EkonomiGündem

Rusya’dan karşı yaptırım adımı geldi! 2022 yılı sonuna kadar hükümet kararıyla yasaklandı

Neredeyse tüm dünya Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline karşı Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımlar uygularken Rusya hükümetinden de karşılık geldi. Hükümet, 2022 sonuna kadar teknoloji, telekomünikasyon, tıp, otomobil, tarım ve elektrik ekipmanlarının ihracatını yasakladı.

Rusya Bakanlar Kurulu tarafından yapılan açıklamada, telekomünikasyon, tıbbi ekipmanlar, trafik araçları, tarım makineleri, elektrikli cihazlar, ayrıca vagonlar ve lokomotifler, konteynerler, türbinler, metal ve taş işleme tezgahları, monitörler, projektörler, konsol ve paneller dahil olmak üzere toplam 200’den fazla ürünün ihracatını yasaklandığı belirtildi.

Hükümetin yaptığı açıklamada “Bu önlem, Rusya pazarında istikrarı sağlamak için gerekli” ifadesine yer verildi. Ayrıca Rusya’nın ‘dostane olmayan ülkeler’ listesinde bulunan ülkelere yapılan kereste ihracatının da geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

Söz konusu ürünlerin Avrasya Ekonomik Birliği’nin üye ülkeleri dışında kalan tüm yabancı ülkelerle ihracatının geçici olarak sınırlandırıldığı, ihracatın yapılabileceği ülkeler için ayrı bir hükümet kararnamesi ile onaylanan izin prosedürü uygulanacağı açıklandı.