Gündem

Rusya – Japonya Geriliminde Tırmanış Devam Ediyor! Japon Denizi’nde Ruslar Füze Testi Yaptı!

Rusya Savunma Bakanlığı’nın yaptığı duyuruya göre, son teknoloji denizaltı savunma füzesi sisteminin Japon Denizi’ndeki testi başarıyla sonuçlandı. Ruslar tarafından atılan bu adımın, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’ya göz dağı vermek amacıyla yapıldığı düşünülüyor.

Japon Denizi’nde Füze Testi Yapıldı

Ukrayna topraklarında gösterdiği işgalci faaliyetler nedeniyle yaptırımlara maruz kalan Rusya, Japonya ile olan ilişkilerinde gerilimli dönemden geçiyor. Japon Denizi’nde yapılan son füze testleri sonrasında bu gerilim iyice tırmanacağı tahmin ediliyor.

Korvet Tipi Savaş Gemisi Kullanıldı

Rusya Savunma Bakanlığı, Japon Denizi’nde test ettikleri son teknoloji ile donatılmış deniz altı savunma sisteminin başarılı sonuçlar verdiğini açıkladı. Yapılan testler kapsamında, Rus Pasifik Filosunda yer alan Korvet tipi savaş gemisi Otvet’in fırlatmış olduğu füzeler su altındaki hedeflere başaralı şekilde isabet etti.

Düşman Denizaltıları Vurabilecek

Yapılan bu testler doğrultusunda, üzerinde çalıştıkları füze sisteminin düşman deniz altıları imha etmek amacıyla tasarlandığı açıklandı. Korvet tipi savaş gemisi olan Otvet, kullandığı bu füze sisteminde 91R1 Kalibre füzeler kullanıyor. Kullanılan bu füze sisteminin Korvet tipi gemiler haricinde firkateyn ve diğer tiplerdeki gemilerde de kullanılabileceği açıklandı. Otvet’in kullandığı füzelerin atış menzili 50 km’ye kadar çıkabilirken, aynı zamanda deniz yüzeyinin 800 metre altındaki hedefleri vurabiliyor.

Yapılan Yaptırımlara Bir Tepki Olduğu Düşünülüyor

Rusya’nın, Japon Denizi ve Pasifik bölgesinde düzenlemiş olduğu bu füze testleri ile Japonya’ya ve müttefiki Amerika Birleşik Devletleri’ne göz dağı verdiği düşünülüyor. Rusya’nın dış ilişkilerinde yürüttüğü bu politikanın altında ise Ukrayna topraklarında yürüttüğü işgal faaliyetleri ve bu sebeple dünya ülkeleri tarafından yaptırımlarla karşı karşıya kalmasının etkisinin büyük olduğu düşünülüyor.