Sağlık

Rusya Devlet Başkanı Putin’den Flaş Açıklama! 15 Gün Çok Önemli!

Koronavirüs’ün en tehlikeli varyantı olarak nitelendirilen ve Güney Afrika’dan tüm dünyaya yayılan Omicron için kırmızı alarm verildi. Tüm dünyada tehlike çanları çaldıran Omicron varyantı vaka sayılarını arttırmaya devam ediyor. Omicron ‘a ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin önemli bir açıklamada bulundu. 15 günü işaret eden Putin açıklamasında şaşırtan detaylar…

Video Konferans Toplantısında Konuştu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Artan vaka sayılarına dikkat çeken Başkan Putin 2 hafta içinde hızla önlem alınmadığı takdirde çok ciddi bir tabloyla karşılaşabileceğimizi belirterek şu ifadeleri kullandı;

“Muhtemel yeni salgınların öncesinde bugün çok zor durumda olduğumuz çok açık. ABD’de olanları görüyoruz, günde 1 milyonun üzerinde vaka kaydediliyor. Bu gerçekten çarpıcı. Bazı Avrupa ülkelerinde de yeni Omicron mutasyonu nedeniyle aynı durum gözleniyor. Bu da uzmanlarımızdan oluşan bir ekibi Güney Afrika’ya göndermekle ne kadar doğru bir şey yaptığımızı bir kez daha doğruluyor”

Öte yandan Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, video konferans ile yapılan toplantıda omicron varyantı konusunu ele alarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Test olunması konusuna dikkat çeken Başbakan yardımcısı:  “Omicron mutasyonu nedeniyle salgının yeni bir dalgasından kaçınmamız gerekiyor. Bu yılın ilk haftasının verilerine göre Rusya Federasyonu’nda insidans oranı nüfusa oranla 100 binde 76,3 olarak görüldü. Bu da 2021’in son haftasına göre yüzde 19,4 düşüş olduğunu gösteriyor. Ancak bu sonuç gerçekçi bir sonuç değil. Çünkü 2021 sonundan 2022’nin ilk haftalarına kadar test sayılarında azalma oldu. Yeni yılın ilk haftasında yaptırılan testler, her 100 binlik nüfusta 239 olarak gözüküyor. Rusya’daki 66 sağlık kuruluşunda testlere müracaatlarda azalma var” ifadelerinde bulundu.

Omicron Bir Belirti Daha Verdi!

Omicron’un belirti listesi uzamaya başladı. Burun akıntısı, Baş ağrısı, Yorgunluk, Hapşırma, Boğaz ağrısı, Gece terlemesi, Saç dökülmesi ve Eklem ağrıları belirtilerine bir yenisi daha eklendi. Yeni belirtiye göre Omicron varyantı ishal belirtisi ortaya çıkardı. Bu varyantın bir kaç gün içinde bu belirtiyi gösterdiği ve vatandaşların dikkatli olması gerektiği konusunda uzmanlar özellikle uyardı.