Gündem

Rus savaş uçakları İdlib’teki sivilleri bombaladı!

Alınan son dakika haberine göre Rus savaş uçakları İdlib'e saldırmaya devam ediyor. Bir tavuk çiftliğine sığınan sivilleri hedef alan Rus savaş uçakları, yaptıkları saldırıda 16 sivil vatandaşın hayatına kaybetmesine sebep oldu.

Alınan son dakika bilgisine göre İdlib’te bir tavuk çiftliğine sığınan sivilleri hedef alan Rus savaş uçakları çiftliğe saldırıda bulundu. Yapılan saldırı sonudu 16 sivil hayatını kaybetti.

16 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ
Türkiye’nin Bahar Kalkanı Harekatı’nı sürdürdüğü İdlib’de, rejim ve Rus güçlerinin sivillere karşı düzenlediği saldırılar devam ediyor. 2 gün önce Rus jetlerinin Fua beldesinde düzenlediği ve 9 sivilin hayatını kaybettiği saldırıların ardından bugün de bir tavuk çiftliği hedef alındı. Saldırıda 16 sivil hayatını kaybetti.

İdlib’de rejim ve Rus savaş uçaklarının sivilleri hedef almasının ardından, bölgede yaşayan halk Türkiye sınırına göç etmeye devam ediyor. Saldırılar sonrası yeni yılda yaklaşık 1 milyon insan Türkiye sınırına göç etti.

1 HAFTA ÖNCE 11 SİVİL ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Esed rejimi ordusu ve İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçleri gece geç saatlerde ülkenin kuzeybatısında muhaliflerin kontrolündeki İdlib kent merkezi ve çevresindeki yerleşimlere yoğun topçu saldırıları düzenlemişti.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bombardımanda 5’i çocuk, 11 sivil hayatını kaybetmişti.