Gündem

Rtük’ten uyarı! Şehit haberlerine açıklama geldi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, İdlib'ten gelen haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "verilen şehit haberleri konusunda durumun "milli bir mesele" olduğunu hatırlatarak meslektaşlarımızın dikkatini çekiyoruz" ifadelerinde bulundu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin İdlib’ten gelen acı haberler sonrası sosyal medya platformu Twitter’dan uyarıda bulundu.

“MİLLİ BİR MESELE”
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, İdlib’de rejim kuvvetlerince Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına yönelik hava saldırısıyla ilgili yayınlara dair, şu uyarılarda bulundu:

“Başta sosyal medyada olmak üzere bazı yayınlarda Suriye’den gelen resmi olmayan ön haberlere dayandırılarak verilen şehit haberleri konusunda durumun ‘milli bir mesele’ olduğunu hatırlatarak meslektaşlarımızın dikkatini çekiyoruz.

“YAKINDAN TAKİP EDİLMEKTEDİR”
Medya kuruluşlarının resmi açıklamalar dışındaki bilgileri gerçekmiş gibi sunmaması ve milli meselelerde sorumlu yayıncılık yapması konusunu önemle hatırlatıyoruz. Kanunun verdiği yetkiyle yayınlar yakından takip edilmektedir. Aldatma ve kandırma taktiklerine karşı duyarlı davranılması gerektiğini tekrar ve ısrarla hatırlatıyoruz.”