Gündem

Rize’den Kara Haber Geldi ! İki Kişi Hayatını Kaybetti

Rize'nin Çayeli ilçesi Madenli beldesinde sel felaketi yaşandı. Meydana gelen bu durum felaketten kara haberler geldi ve 2 kişi hayatını kaybetti. Selde kayıp olduğu bildirilen bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı ve Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe yaptığı açıklamalarında selden yaralı olarak kurtarılan bir kişinin müdahaleye rağmen hayatını kaybettiğini vurguladı.

Şiddetli yağışın sel ve heyelanlara yol açtığı Madenli beldesinde Yeni Mahallede bir kişiden haber alınamaması üzerine AFAD, Jandarma Arama Kurtarma ve AKUT ekipleri kapsamlı bir çalışma başlattı. AFAD ekipleri tarafından kaybolan kişinin cansız bedeni evinin yakınındaki bölgede toprak altından çıkarıldı.

Yağışın ardından bölgede gün ağarması ile birlikte hasarın boyutu da ortaya çıkmaya başladı. Bölgede çok sayıda ev ve işyerinin alt katlarını su basarken ilk belirlemelere göre 100’ün üzerinde araç selden hasar gördü. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada çok sayıda evde hasar meydana geldiği belirtilerek üç evin ise tamamen yıkıldığı vurgulandı.

BİR KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe yaptığı açıklamada, Tüysüz’ün dün gece geç saatlerde yaralı olarak çıkarıldığı Çayeli ilçesi Köprübaşı köyünde yapılan ilk müdahalesinin ardından Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığını hatırlattı.

Mustafa Tepe yaralı kişiye hastanede her türlü müdahalenin yapıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Olay yerinde kalbi durmuş ve ekiplerimizi ilk müdahalenin ardından kalbini çalıştırmıştı. Ardından hastaneye kaldırılmıştı. Maalesef yaralı olarak hastaneye getirilen 82 yaşındaki teyzemiz hayatını kaybetti.”

ÖLÜ SAYISI 2 OLDU

Bu bağlamda Havva Tüysüz2ün hayatını kaybetmesi ile ölü sayısı 2’ye yükseldi.